sophie-vermeulenlowres

Sophie Vermeulen

Kunstenares, Portret Fotografe en DesignerAl op jonge leeftijd wist ik dat ik kunstenares wilde worden. Terwijl andere kinderen buiten bezig waren met spelen, bracht ik de meeste tijd door met dagdromen. Een van mijn onconventionele dromen was om kok op een eenwieler te worden. Ik had nagedacht over alles wat met deze droom te maken had. Zoals hoe ik de keuken zo kon inrichten, dat ik mijn eenwieler door de keuken kon rijden (compleet met hoge kasten) en hoe mijn vriend tegelijkertijd kon bakken.Dagdromen

Ik heb altijd ideeën. Meestal te veel om uit te voeren. Als ik dingen maak, stel ik me graag iets voor dat onmogelijk lijkt. Dit houdt me gemotiveerd en geeft me veel plezier als ik het op de een of andere manier toch kan creëren. Als kind kon ik uren op mijn kamer zitten en van alles maken, zoals sieraden, tekeningen en collages. En dagdromen over gekke geënsceneerde foto's.Nieuwsgierig geworden en wil je meer lezen over Sophie? Klik hier voor meer! ->

Foto: Louise te Poele, 2021

Foto Kees Tabak

Picture by Kees Tabak, 2023

Werkervaring


De afgelopen jaren heb ik samengewerkt met artiesten, kunstenaars, fashion brands en galerieën overal ter wereld zoals: Fashion brand Orange Culture, Rosalie Boonstra Couture, ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Mauritshuis en Galerie Cokkie Snoei. 

Ook heb ik een paar maanden gewerkt als artist in residence in Marokko bij Art Slimane, Marrakesh (2018, 2019) en in België bij GLO'ART, Lanaken (2017).

Schermafbeelding-2017-02-21-om-11.40.57

Een korte kennismaking met de kunstenares en fotografe Sophie Vermeulen. Deze film is gemaakt voor Donnerwetterdag 2017. De muziek is van Donnerwetter. 

Met speciale dank aan Arnoud Lievers, Yadi Dragtsma en Melchior Burgzorg.

Acro Femke en Sophie

Acrobatiek in Hongarije! 

Onder: Femke van der Laan

Ondersteboven: ik

Foto: Lorincz Csaba, 2017

Start van mijn carrière, thuis in mijn pyjama.

Foto: Aart Vermeulen, 2000

najaar 2000
nl_NLNL